Vinklgården får

Vinklgården får nytt bytorgsom nærmeste nabo

bytorg som nabo

Det danske arkitektfirmaet Urban Power har vunnet konkurransen om Nedre torg i Ski sentrum. Med vinnerbidraget «Vi møtes på kanten» skal det gamle bytorget gis nytt og grønt liv.

 

– Dette er et skikkelig løft for Ski sentrum. Skissene ser svært lovende ut, og vi er helt sikre på at det nye torget blir et livlig supplement til byen vår, sier Espen Pettersen i Vinkl.

Nedre torg blir et knutepunkt for et levende gateliv i Ski sentrum, med en kombinasjon av åpne rom og sitteplasser i en grønn og moderne innpakning.

– Med vinnerforslaget får vi et samlingspunkt, en møteplass i hjerte av Ski sentrum. Jeg kan nesten ikke vente med å sette spaden i jorda, sa ordfører Hanne Opdan, som også var juryleder i konkurransen, til Østlandets Blad.

– Dette er gode nyheter for alle som er opptatt av utviklingen av Ski, og ikke minst for de som etter hvert får adresse i Vinklgården, sier Espen Pettersen i Vinkl.

Her kan du lese juryens begrunnelse for valget av «Vi møtes på kanten»: «Vi møtes på kanten» utpekes som konkurransens vinner blant annet for sin klare tanke om et veldefinert, fint soneinndelt og godt programmert torg med et robust konsept som tåler bearbeiding uten at konseptet forringes. Prosjektet har et overbevisende hovedgrep for vegetasjon, sitteplasser, åpne soner og et konsept som ytterligere kan tilpasses dagens situasjon uten å bli svekket».

URBAN POWER SKI NEDRE TORG 02 small

NYHETER

STORT

OG SMÅTT

LAST INN FLERE SAKER