Fornyer spisesteder

Oppgraderer flere spisesteder i Ski sentrum

i Ski sentrum

Espen Pettersen Roald og Vinkl går snart i gang med oppgradering av uteområdet til Café Sjarm i gågata - og flere andre bevertningssteder. Tror dette blir bra for byen vår! Foto: Rolf-Otto Eriksen

Av Rolf Otto Eriksen i Østlandets Blad

– Man må bestemme seg for hva slags type gårdeier man vil være. Vi ønsker å bistå og hjelpe leietakerne våre når det trengs som mest, sier Vinkl-sjef Espen Pettersen Roald.

– Jeg har stor tro på lokalet og beliggenheten - Tandoori Palace har bevist at man kan drive restaurant veldig bra der. Så fikk aldri Buns tid nok til å bygge seg opp. Det er det sikkert flere grunner til, men rekordhøy rente og dertil lavere forbruk hos folk, slo inn på det verst tenkelig tidspunktet.

– Nå jobber vi for, sammen med driverne av Buns, å finne en ny og god aktør. Målet vårt er alltid å finne rett leietaker til rett sted, og det opplever jeg at Buns også ønsker, påpeker Pettersen Roald.


FÅR HJELP: Den asiatiske restauranten Lotus i Parkaksen er blant bevertningsstedene Espen Pettersen Roald og Vinkl vil gi en hjelpende oppussingshånd. Foto: Rolf-Otto Eriksen

Lotus parkaksen2

– Synd, men forståelig

For en tid tilbake skrev ØB om texmex- og burgerrestauranten Buns som etter bare et drøyt halvår i lokalet i Ski gamle hotell (der hvor Tandoori Palace holdt til før), har bestemt seg for å selge.

Det er Vinkl som er gårdeier, og daglig leder Espen Pettersen Roald har stor forståelse for at det kan være tøft å drive i restaurantbransjen om dagen.

– Det tar tid å bygge opp et nytt spisested, Tandoori Palace brukte også et par år på å etablere seg skikkelig. Jeg synes det er veldig synd at Buns ikke fikk det til.

– Samtidig er det harde bud for restaurantene i de tidene vi lever i, der styringsrenta har økt med 50 prosent på kort tid, og da kan det også være forståelig at man kaster inn håndkledet, kommenterer han.

Med Parkaksen som modell

Vinkl leier ut til flere bevertningssteder i gågata og Parkaksen, og Pettersen Roald ser etter hva de som gårdeiere kan gjøre for å bidra til at stedene klarer seg gjennom de skralle tidene.

– Våre stikkord i den mørke perioden vi er inne i, er «lys og farge». Vi har jobbet mye, blant annet sammen med kommunen, for å gjøre det byrommet Parkaksen er så fint som mulig - vi tror pene uteområder også er med på å invitere folk inn i lokalene, melder Pettersen Roald.

Nå ønsker Vinkl å jobbe etter noe av den samme lest, nemlig å få til så mye forandring og oppgradering som mulig - uten at det koster skjorta.

FÅR ANSIKTSLØFTNING: Uteområdet til nåværende Buns skal også oppgraderes, men foreløpig avventes situasjonen i forbindelse med salget av texmex- og burgerstedet. Foto: Rolf-Otto Eriksen

Burns2

Nytt uteområde for Sjarm

De samarbeider med interiørarkitektene i Konsis om oppgraderingene som kommer de ulike serveringsstedene til gode. En del av arbeidene vil igangsettes om kort tid.

– Vi ønsker å være en aktiv gårdeier som hjelper leietakerne våre der vi kan. I den forbindelse kommer vi nå til å gå i gang med noen oppgraderinger på de ulike stedene - og vi kommer til å starte med det utvendige. Café Sjarm vil få et helt nytt uteområde.

– Vi ser blant annet for oss en pergola. Vi har også planer om en oppussing innendørs, selvsagt i samspill med driver. Det samme gjelder uteområdet ved Buns og utenfor hos den asiatiske restauranten Lotus i Parkaksen. Bevertning er veldig viktig for oss - og for byen vår, understreker Vinkl-sjefen.

BLIR NYTT: Espen Pettersen Roald og Vinkl har klare planer for uteområdet til Café Sjarm. Foto: Rolf-Otto Eriksen

Espen3

– Gleder meg helt vilt

Daglig leder i Café Sjarm, Unni Merete Kongsten, er meget tilfreds med hjelpen fra gårdeieren.

– Jeg må bare si at jeg er så utrolig takknemlig for dem, og måten de stiller opp for sine leietakere og heier på oss. Jeg gleder meg helt vilt til en superflott uteservering, som i seg selv vil ønske våre gjester velkommen inn i vår lune atmosfære, lyder Kongstens kommentar.

For Pettersen Roald er poenget å investere i leietakerne når tidene er på det magreste, rett og slett for å tenne et lys i en tilværelse som i all renteheving og dyrtid kan synes mørk.

– Vi vet at neste år også etter all sannsynlighet vil bli et tøft år, selv om rentetoppen er nådd, blir det nok ikke noe rentekutt med det første. Da håper vi at et løft som denne oppgradering kan gi driverne et klapp på skuldra og representere en lysning for dem.

– Jeg er født optimist og er sånn sett helt overbevist om at det kommer bedre tider, vi må bare holde ut en stund til. Vi tror at ved å gjøre alt litt hyggeligere og mer innbydende rundt oss, vil gjestene sakte, men sikkert bli flere også, sier Espen Pettersen Roald.

NYHETER

STORT

OG SMÅTT

LAST INN FLERE SAKER