«Gullrekka»

«Gullrekka» i Vinklgården

i Vinklgården

Det er en lun og nesten hjemmekoselig atmosfære som møter deg når du går inn i Ski Brudesalong. Vinkl skal møte Anette, Tove og Turid, eller «Gullrekka» som vi i Vinkl har kalt dem siden vi signerte leieavtaler med dem i 2021 og 2022.

Anette, som driver Ski Brudesalong, møter meg smilende i det jeg komme inn døra. Turid fra Ski Blomster og Tove fra Salong Chic er allerede på plass i sofaen og stemningen er jovial og «nedpå».

- Jeg skulle nesten ønske at jeg skulle gifte meg og trengte kjole.

Vinkls utsendte slår av en spøk, og får raskt svar på tiltale. Dette er en dør man skal gå inn i med store forventninger. Det å gifte seg er én gang i livet-mulighet, sier Anette. Det samme sa hun forøvrig til lokalavisen da hun hadde bestemt seg for å flytte til Vinklgården. Men hvor startet det hele, og hvordan går det?

Anette skulle egentlig bli sanger. Sølvstrupen fra Ski startet på Bårdar, der hun blant annet ble kjent med Anna, som nå jobber deltid i salongen sammen med Anette. Skjebnen førte henne inn i klesbransjen og til København. På veien møtte hun en kjekk svenske og i 2014 fikk hun behov for en brudekjole til seg selv. Den kjøpte hun selvfølgelig i Ski Brudesalong, den gang drevet i gågata av Kine og Tina. De tre fant tonen, og i 2016 tok Anette like gjerne over hele salongen.

- Dette kan jeg ikke, så det får jeg helt sikkert til, sa Anette og nå er salongen rigget for en dobling. Under slagordet #dufinnerikkemakan får vordende bruder topp service i perfekte omgivelser. Sommeren er normalt en rolig periode i brudekjolebransjen, men når vi møter Anette denne dagen er ordrebøkene fulle av prøvetimer for september og oktober.

En annen som har vært i København er frisør Tove Larsen. Tove har klippet hår siden hun var 16 og har blant annet tilbragt 10 år i London og København. I 2013 skulle det lokale frisør-ikonet Tor Espelid gi seg og Tove så sitt snitt til å realisere en livslang drøm om egen salong. På det tidspunktet hadde familien Espelid drevet salongen i 80 år, og Tove rakk akkurat å feire sitt 10-årsjubileum og salongens 90-årsjubileum før hun flyttet inn i nye og større lokaler i Vinklgården. Der har hun fått en pangstart og sammen med teamet sitt tiltrekker hun kunder fra 2 til 90 år.

Det siste medlemmet i gullrekka når man går langs Kirkeveien mot Jernbanebroa er Ski Blomsterforretning, og også de kan skilte med en lang historie. I 2025 har de eksistert i 100 år, men Turid tok over som eier i 2013, etter å ha vært ansatt i bare to måneder. Turid var egentlig utdannet aquatekniker, men interessen ble fort blomster og hun er «oppdratt» hos en europamester. Mesterskap er heller ikke noe Turid er ukjent med for i 2023 kunne hun innkassere et sølv i NM, samt prisen for beste arbeid i mesterskapet.

Så hva blir veien videre for Gullrekka? Entusiasmen har ikke blitt mindre gjennom møtet og det er tydelig at damene har store planer for fremtiden. Et stikkord som går igjen er imidlertid SAMARBEID. Det er tydelig at her er det full klaff både sosialt og faglig, noe som borger for spennende tider i Vinklgårdens 1. etasje.

 

NYHETER

STORT

OG SMÅTT

LAST INN FLERE SAKER