Skorhaugtoppen

2 enheter

Skorhaugtoppen

I Skorhaugveien i Ski har vi oppført 2 byvillaer som inneholder store, moderne leiligheter i landlige omgivelser dog tett på sentrum. Byggene ligger høyt og vestvendt over Ski tettsted og noe av det som er spesielt med prosjektet er at alle leiligheter har vinduer mot alle fire himmelretninger.


Arkitekt Daniel Grande hos Halvorsen & Reine har følgende å si om Skorhaugtoppen:


«Skorhaugtoppen består av to store “byvillaer” som inneholder store, moderne leiligheter i landlige omgivelser like ved sentrum – en grønn oase i byen.

Bebyggelsen er planlagt og plassert etter kriterier som solforhold, utsikt, private og mer offentlige rom og soner. Utomhusområdene integrerer boligene inn i de eksisterende omgivelsene og skaper en helhet i området rundt begge byggene. Prosjektet er utført med fokus på moderne tidløs arkitektur, kvalitetsmaterialer og god detaljering.


Materialmessig er det benyttet puss som hovedmateriale i fasadene, med innslag av panelfelter, samt panelfasade på de øverste etasjene. Fargebruken på materialene fremstår i toner av brunt og noe grått – jordfarger som virker naturlig i forhold til omgivelsene. Flest mulige eldre trær er bevart slik at husene fremstår som boliger i skogen.


Med dette prosjektet skapte vi gode uterom for beboerne i prosjektet, samt bygninger som er funksjonelle og artikulert i utformingen, - stedstilpasset arkitektur.»